Кава свіжого обсмаження – чи дійсно час впливає на якість?

post5

Свіжообсмажена кава – ідеальний варіант для приготування по-справжньому ароматного напою. 

Хочете розкрити букет нового сорту або побалувати себе знайомим рецептом, отримавши максимальне задоволення? Тоді пора переходити на свіжообсмажену каву.

Що таке свіжообсмажена кава?

Свіжообсмаженою називають каву, з моменту теплової обробки якого пройшло не більше 30 днів.

Всім любителям свіжообсмажених зерен слід враховувати, що навіть після закінчення теплового впливу процеси зміни смаку тривають. У першу добу після обсмажування кава «відпочиває», а піку смаку досягає через кілька днів.

Гурмани вважають, що оптимальні смакові характеристики зерна мають в період з 3 по 9 день після обсмажування. Після двох тижнів втрата ароматичних речовин стає помітною, змінюючи смак готового напою.

Переваги свіжообсмаженої кави:

  • Смак. Зерна свіжого обсмаження зберігають більше аромату, ніж дуже добре запакована кава тривалого зберігання.
  • Користь. Свіжообсмажена кава багатша корисними речовинами;
  • Зручність. Зерна свіжого обсмажування можна купити в будь-який розфасовці, від 100 грам і до важких кілограмових пакетів;
  • Клас сорту. Купуючи свіжообсмажену каву, ви зможете скласти власні купажі і мікси, пробувати нові сорти, розрізняти відтінки смаку, підбираючи індивідуальні характеристики;
  • Можливості. Ви можете спробувати всі найпопулярніші, знамениті і навіть елітні сорти кави, купуючи їх невеликими порціями, щоб скласти особисту колекцію з градацією – кава заварна/цінаякість
0